Natuurretraite

Thuiskomen bij jeZelf in Frankrijk

Tijdens de natuurretraite ervaar je de prachtige natuur rondom Terra Nova in Frankrijk. Terra Nova is een schitterend landgoed in het hart van het Katharenland, aan de voet van de Pyreneeën. Een bijzonder gebied waar vroeger de Katharen vanuit vrijheid leefden en velen inspireerden om ingewijd te worden in de kunst van het leven van de vrije mens. Op deze plek zal je contact met de natuur en jeZelf zich verdiepen. We verblijven in het sfeervolle en comfortabele landhuis, waar alles draait om bewustwording, persoonlijke groei en liefde. Terra Nova betekent niet voor niets: Nieuwe Aarde.

Zijn zoals je bent

Deze natuurretraite is bedoeld om je dagelijkse leven nog meer in lijn te brengen met wie je van nature bent. Zijn zoals je bent in het moment. Je hoeft helemaal niets en kunt genieten van de natuur, de zon, het water, de dieren, de stilte, het delen en samenzijn, het heerlijke vegetarische eten, de paarden, massages en sauna. Tijd voor jezelf, bezinning en het volgen van wat je hart je ingeeft.

Deze natuurretraite is voor jou als je:

 • de prachtige natuur rondom Terra Nova wilt ervaren
 • jouw contact met de natuur en jeZelf wilt verdiepen
 • wilt ervaren hoe het is om 3 dagen in stilte te zijn
 • wilt ontdekken wie je werkelijk bent
 • wilt mediteren in de natuur
 • wilt genieten van zon, rust en gastvrijheid op een prachtig landgoed

Drie dagen in stilte

Tijdens de retraite ben je drie dagen in stilte zonder afleiding waardoor je de natuur nog intenser gaat ervaren en dieper in contact komt met jezelf, je verlangens en bezieling. In contact met de natuur komen er antwoorden in je op. De aarde en de natuur leven ons voor hoe je tot bloei kunt komen om je licht te laten stralen en expressie te geven aan wie je bent. Levenskunst!

Programma van dag tot dag

 • Maandag komen we rond het diner aan en maken we kennis met elkaar. Na het diner maken we een avondwandeling in de prachtige natuur rondom Terra Nova.
 • Op dinsdag zijn we op Terra Nova waar je je eigen ritme volgt en is er een stiltewandeling waarbij de natuur je inzichten aanreikt. Ook werken we alle dagen met meditatie en natuuropdrachten.
 • Woensdag lopen we in stilte op het prachtige pelgrimspad richting Santiago de Compostella.
 • Donderdag zijn we op Terra Nova waar je je eigen ritme volgt. Ook is er ruimte voor een natuurcoachsessie.
 • Vrijdag gaan we voor zonsopgang naar de Mont Segur, waar je een medicijnwandeling naar boven maakt. Samen genieten we op de top van het magnifieke uitzicht en de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. Een bijzondere plek met een hoge lichtenergie. We verbreken samen de stilte om onze ervaringen en inzichten te delen.
 • Zaterdag nemen we na de lunch afscheid van elkaar.


Tijdens de natuurretraite hoef je niets te doen, juist niet. Je hoeft alleen maar te ontspannen waar je bent zodat het leven door je heen kan stromen en je het leven in al zijn rijkdom kunt beleven.

Praktische informatie

Wanneer:  maandag 15 oktober t/m zaterdag 20 oktober 2018   
Duur: 6 dagen

Deelnemers: 16
Prijs: € 750 excl. 21% BTW en vervoer, inclusief 5 overnachtingen, volpension, sauna, begeleiding en individuele natuurcoachsessie    
Trainers:     Sandra Ramaekers en co-trainer
Locatie:    Terra Nova, Frankrijk

AANMELDEN